Nieuws

             

 

              
              


Nieuws 

De Oranjevereniging Witharen houdt op vrijdag 23 januari haar jaarvergadering. Om 19.30 uur wordt er begonnen in zalencentrum ‘Witharen’ in Witharen. Na het officiële gedeelte zal de toneelgroep Plankenkoorts uit Nieuwleusen optreden met het toneelstuk “Kat van huis?........ Dan wij ook”.

Het is een klucht geschreven door Adriaan Vellinga. Het stuk gaat over 4 vriendinnen waaronder Coba, vrouw van Henk, die een paar dagen willen genieten in Zandvoort. Henk en kameraad Rik willen ook dolgraag een avond weg maar zitten opgescheept met Henk’s schoonvader Berend, een slimme, scherpe bejaarde die bij hen inwoont. Hevig noodweer in Zandvoort zorgt voor een vroegtijdige thuiskomst van de 4 dames en dit zorgt voor hilarische taferelen.

De entree is € 7.50. Voor leden zijn er twee vrijkaartjes, de basisschooljeugd mag gratis naar binnen. Om de onkosten te drukken zal er een verloting zijn.

Buitengebied Ommen 'Sluut an'.

Inloopavonden glasvezel Vechtdal Breed

De eerste inschrijvingen bij Vechtdal Breed zijn een feit. Veel mensen hebben zich online op de website al ingeschreven voor glasvezel in het buitengebied van Ommen. De ambassadeurs die zich inzetten in de diverse buurtschappen hebben een demonstratie gekregen hoe het inschrijven via de website in zijn werk gaat. “Dit is inderdaad niet moeilijk” was een reactie van een van de ambassadeurs.

Online inschrijven via www.vechtdalbreed.nl kan gewoon thuis. “Er staan veel enthousiaste ambassadeurs klaar om hun buurtgenoten te helpen en hun vragen te beantwoorden” meldt Gerrit Jan Hagedoorn trots. De namen van de ambassadeurs zijn te vinden op de website.

Inwoners die geïnteresseerd zijn in glasvezel of mensen die juist nog twijfelen of ze mee zullen doen zijn welkom op de inloopavonden. Op deze avonden kunnen vragen worden gesteld aan de mensen van Vechtdal Breed. Canal Digitaal en Plinq zullen op deze informatieavonden hun pakketten kenbaar maken aan de bewoners en zullen hun vragen beantwoorden. Ook zullen de ambassadeurs uit uw eigen wijk hierbij aanwezig zijn. Bewoners kunnen zich op deze avond ook officieel laten inschrijven. De inloopavonden zijn van 8 tot en met 11 december.

Uiteraard is het ook mogelijk om zich in te schrijven tijdens deze inloopavonden. De ambassadeurs zijn aanwezig om daarbij te helpen. Voor de inschrijving is wel een identiteitsbewijs nodig.

Inloop is mogelijk op de volgende data tussen 18.30 en 21.30 uur.

  • Donderdag 11 december
    Zalencentrum Witharen, Balkerweg 55, 7738 PA Witharen

Terugblik hilarische avond.

De avond van 21 november, spektakel in Witharen was zeer geslaagd. Er werden veel vragen gesteld door Duo Dio die je zelf  kon beantwoorden, maar je mocht je achterban ook raadplegen.

Dit zorgde voor veel humor en spektakel.

Door de variëteit aan spelen was het een gezellige avond en jammer dat veel leden niet kwamen, waardoor ze dit misten.

Diegene die er wel waren vermaakten zich prima en het bleef nog lang gezellig.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Sinterklaasfeest

Zaterdag 29 november 15.00 uur

Zalencentrum en Eetcafé Witharen

Klik hier om de uitnodiging te lezen.

SPEKTAKEL IN WITHAREN!

Vrijdag 21 november 20.00 uur

Zalencentrum en Eetcafé Witharen

Oranjevereniging Witharen en Plaatselijk Belang organiseren een leuke hilarische spelavond die zorgt voor veel spektakel en humor! Leuk voor iedereen, jong en oud!

DuoDio uit Kloosterhaar organiseert het ludieke spel “tweestrijd” van televisie bekend als “de jongens tegen de meisjes”.
Waarbij in 4 rondes gestreden wordt om de punten.
De teams wisselen steeds en het publiek doet natuurlijk actief mee om de teams aan punten te helpen. Het is een variëteit aan spelen en we sluiten de avond natuurlijk af met het welbekende spel "De mat”.

Dat wordt lachen, gieren en brullen!

Klik hier om de uitnodiging te lezen.

Informatieavond over glasvezel

Op 29 oktober is er in gebouw "Irene" een informatieavond over de mogelijkheden van glasvezel in Witharen.

Klik hier om de uitnodiging te lezen.


Kinderbingo

De Oranjevereniging Witharen wil alle kinderen tot en met 12 jaar uitnodigen voor een avondje BINGO spelen. We hebben weer leuke prijsjes uitgezocht met als hoofdprijs een Hi-fi set.

Dus wil je kans maken om deze te winnen, kom dan op vrijdag 10 oktober 2014 om 19.00 uur naar zalencentrum 'Witharen'.

De kaartjes kosten € 0,25 per stuk en er kan 2x op gespeeld worden.
De kinderen die zelf nog niet goed kunnen lezen, mogen natuurlijk een ouder iemand meenemen om te helpen. Neem wel je pen mee!

Vooraf aan het bingospel maken we bekend wie er een prijs heeft gewonnen met de ballonwedstrijd op Koningsdag.
Wie weet ben jij de gelukkige.

Spelmiddag op vrijdag 15 augustus.

Kom ook naar de spelmiddag op het sportveld bij
Basisschool "de Triangel" op vrijdag 15 augustus 2014
van 14.00 tot 16.00 uur. Entree = gratis!
Mocht het slecht weer zijn, dan wordt het een filmmiddag!

Klik hier om de flyer te lezen.

“Getraind Zooitje” goed getraind!

 

Volleybal Toernooi Witharen

 

Het jaarlijkse Volleybaltoernooi in Witharen georganiseerd door de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen is weer gespeeld. Na de opening door voorzitter Robbin Hutten van Plaatselijk Belang kon er worden gestart met een stralende zon. Er hadden zich 21 teams opgegeven. En de scheidsrechters, waarvan er enkele al vele jaren zich inzetten, waren ook nu weer aanwezig.

Vanaf half 10 ‘s morgens werden er wedstrijden gespeeld. Op drie velden. Er werd sportief, doch wel fanatiek gestreden. En na een buitje was iedereen extra opgefrist. En werden de vier finalisten genoemd: Team Trui, De Knooiers, Getraind Zooitje en Frico Campina.

Aly de Boer en Gerdien Veurink die de touwtjes strak in handen hadden gaven het fluitsignaal voor deze wedstrijden. Daar kwamen als winnaars uit Getraind Zooitje en De Knooiers die de finale gingen spelen in 20 minuten. De Knooiers wonnen de eerste set met gemak 22-6. Maar Getraind Zooitje gaf het nog niet op en kwam sterk terug waar ze de set wonnen met 16-15. Dus werd er een derde set gespeeld .Allebei de groepen dachten “die kunnen we winnen”. En de bal ging vaak heen en weer, punt hier, punt daar, het ging aardig gelijk op. Maar de Knooiers kwamen net iets te kort en de set werd gewonnen met 15-12 door Getraind Zooitje die er met de felbegeerde wisselbeker vandoor ging gesponsord door Thea Dijkema en Louis van Vilsteren. Tevens kregen zij nog een leuke attentie gesponsord door Keramiek “De Engel”.

Tweede werden De Knooiers, derde Frico Campina en vierde Team Trui.

De EHBO kon weer naar huis, na een rustige dag gehad te hebben. Voorzitter Martha Spijkers van de Oranjevereniging bedankte iedereen voor een gezellige en sportieve dag.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en hier en daar de BBQ aangestoken.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.

VOLLEYBALTOERNOOI

Inschrijving Volleybal Toernooi Witharen
Op 5 juli is er weer het grote Volleybal Toernooi. Naast de school in Witharen.
Georganiseerd door de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen.
Om 9.30 uur is het startsein en kan elk team laten zien wat ze kunnen.

Er wordt gestreden om een wisselbokaal beschikbaar gesteld door T. Dijkema en L. van Vilsteren en ook is er een bokaal voor de tweede en derde prijs.
De attenties voor de eerste prijs worden geschonken door Binnenwerk vormgevers en keramiek 'De Engel'.

Opgave is mogelijk tot en met 26 juni 2014.

Het inschrijfgeld is € 25,00 per team.
Opgave via de mail Martha Spijkers spij0024@planet.nl 
Denk aan teamnaam, naam, adres, telefoonnummer van de contactpersoon en eventueel iemand die wil fluiten tijdens de pauze.
Bij te laat afmelden gaan we er vanuit dat het inschrijfgeld wel voldaan moet worden.
Teams buiten Witharen mogen zich ook opgeven. 

Spelregels

  • Alleen gemengde teams (minimaal 2 dames of heren in het veld, denk hierbij aan de reserve).
  • Maximaal 9 spelers per team.
  • Er wordt op tijd gespeeld.
  • Maximaal 2 NEVOBO-leden per team.

Er zal een catering op het veld aanwezig zijn.

Wij hopen op een grote deelname en veel belangstelling!

FIETSBINGOTOCHT

Op 2e Pinksterdag - 9 juni 2014 - heeft de jaarlijkse Fietsbingotocht georganiseerd door de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen weer plaatsgevonden.

Ondanks de dreiging van onweer namen weer veel mensen deel aan deze fietstocht.
Bij de stop onderweg kregen de deelnemers het advies om zo snel mogelijk weer terug te fietsen naar Zalencentrum Eetcafe “Witharen”. Gelukkig bleef het echte slechte weer op veilige afstand en kon iedereen veilig en droog het zalencentrum bereiken. Hier werden twee rondes bingo gespeeld. Hier kunt u de foto's zien van de fietsbingo! 

FIETSBINGOTOCHT

Op 2e Pinksterdag - 9 juni 2014 - is weer de jaarlijkse Fietsbingotocht georganiseerd door de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen. Ook dit jaar hebben wij een mooie rit uitgezet. Die is ongeveer 18 km met een stop onderweg voor koffie of fris. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur tot 13.30 uur bij Zalencentrum Eetcafe “Witharen” Balkerweg 55 Waar ook de start en finish is.

ORANJEOPTOCHT in Ommen

Dit jaar heeft de Oranjevereniging Witharen meegedaan aan de Oranjeoptocht op zaterdag 26 april 2014 in Ommen. Klik hier voor de foto's.

KONINGSSPELEN in Witharen

De Oranjevereniging Witharen organiseerde op vrijdagmorgen 25 april kinderspelen.

Het was een geslaagde morgen. Klik hier voor heel veel mooie foto's!

KONINGSSPELEN in Witharen

De Oranjevereniging Witharen organiseert voor alle kinderen in Witharen kinderspelen. In overleg met de school ‘de Triangel’ vind het plaats op vrijdagmorgen 25 april.  Dit omdat het bestuur van de Oranjevereniging dit jaar weer mee doet aan de optocht in Ommen.

 

Zij beginnen de morgen om 9.45 u met een ballonwedstrijd voor de kinderen. De kinderen van de basisschool en jonger kunnen een kaartje en ballon afhalen. Deze gaan ze, na een startsein, gezamenlijk oplaten. Hier zijn prijsjes aan verbonden.

Net als voorgaande jaren, omdat het zo’n succes was, is er weer een Levend Ganzebord uitgezet met allerlei spelletjes en opdrachten. Ook is er een springkussen aanwezig en er kan geschminkt worden.

Voor iedereen is er een consumptie en iets lekkers!!  Na afloop van de spelletjes is er voor elk kind óók nog een verrassing.

Dit alles zal plaatsvinden op het veld naast school.
Iedereen wordt uitgenodigd om de kinderen aan te moedigen.

 

Palmpasenoptocht.

Op zaterdag 12 april was er de palmpasenoptocht in Witharen en werd er druk gezocht naar eieren. Klik hier voor de foto's.


Publicatiebord onthuld.

Wethouder Ko Scheele heeft dit publicatiebord op 7 april officieel geopend door de eerstvolgende activiteiten er in te schuiven: Koningsfeest 25 april, Fietsbingo 9 juni en Zeskamp 14 juni. Klik hier voor de foto's.


Dit publicatiebord is gemaakt door R. Spijkers Metaal, iets waar we met zijn allen heel trots op zijn.

Daarna was de jaarvergadering die goed bezocht werd.
 
Plaatselijk Belang Witharen.
 
 
 
 
 
 
 

Vrijdag 17 januari 2014 wordt de jaarvergadering van de Oranjevereniging Witharen gehouden.
We beginnen om 19.30 uur in zalencentrum 'Witharen' in Witharen.

Na het officiële gedeelte zal de toneelgroep "Plankenkoorts" uit Nieuwleusen voor ons optreden met het toneelstuk "Aan het eind van de regenboog".

Hallo allemaal,

Het jaar 2013 nadert zijn einde en dat is voor velen een tijd om terug te
blikken en te beseffen
dat het wederom een bewogen jaar is geweest.

Het jaar 2013 stond in het teken van harde maatregelen en forse bezuinigingen
wat voor velen een enorme impact heeft gehad.

Wij als Plaatselijk  belang hebben ook niet stilgezeten, er is veel gesproken met
elkaar hoe we de leefbaarheid van onze mooie gemeenschap kunnen waarborgen en continueren, wij gaan hier in 2014 sterk mee door hetgeen resultaat moet geven.

Ook u zult voor uzelf bepaald hebben wat goed is en wat niet, er zullen goede voornemens gemaakt gaan worden.

Ons goede voornemen is vechten voor het behoud van onze gemeenschap waar we met ons allen prettig kunnen wonen, werken en ons vermaken.

Namens het voltallige bestuur van Plaatselijk Belang Witharen e.o. wens ik u

Fijne kerstdagen en
een goed, gelukkig én gezond 2014!!!!

Sinterklaasfeest
Sinterklaas komt 30 november naar Eetcafé Witharen. 
Kom jij ook om 15.00 uur Sinterklaas begroeten?
Het wordt een gezellig feest voor groot en klein!
Klik
hier om de uitnodiging te lezen.

Toneel Vori Vana op 8 november 2013
Plaatselijk Belang en Oranjevereniging Witharen hebben weer een toneelavond. Vori-Vana uit Beerzerveld is terug.
Op vrijdag 8 november om 20.00 uur in Eet café zalencentrum “Witharen”
te Witharen. Met het toneelstuk "Zorgboerderij de drie gebroeders".
Het wordt ongetwijfeld een gezellige avond.
In de pauze houden we een verloting om de onkosten te drukken.
Voor leden zijn er twee vrijkaarten.
Voor kinderen tot en met de basisschool is de toegang gratis.
Voor niet leden is de entree € 5,- per persoon.

Optreden Jeugdharmonie Crescendo Ommen
In het kader van de Week van de Amateurkunst organiseert Muziekvereniging Crescendo Ommen met Atelier Witharen een concert. In de Schaapskooi van de Beeldentuin van Louis van Vilsteren en Thea Dijkema, zal de jeugd van Crescendo de bezoekers muzikaal vermaken.
Het orkest bestaat uit leerlingen van de vereniging met een leeftijd vanaf een jaar of 10.
Crescendo is het enige harmonie-orkest in de omgeving. Je kunt er naast alle koperen instrumenten (trompet, hoorn en saxofoon e.a.) veel houten instrumenten (klarinet, fluit, hobo) en slagwerk (drumstel, trommel, marimba) bespelen. Elke zomer kunnen nieuwe leerlingen vanaf groep 5-6 starten met een opleiding.

Zondagmiddag 27 oktober -
Atelier Witharen - Witharenweg 24  Witharen
14:30 – 15:30 uur - toegang gratis.

Vrijdag 25 oktober Herfst knutsel festijn!

Kom langs voor geestige knutsel activiteiten en heel veel plezier!
Van 13.30 tot 15.00 uur Woestenweg 8a in Witharen.
Graag opgeven vóór 17 oktober opgeven bij:
anita@koonstra.eu 

Vrijdag 11 oktober Kinderbingo!

De Oranjevereniging Witharen nodigt alle kinderen tot en met 12 jaar uit voor een avondje BINGO spelen. We hebben weer leuke prijsjes uitgezocht met als hoofdprijs een hifi-set. Wil je kans maken om deze te winnen, kom dan op vrijdag 11 oktober 2013 om 19.00 uur naar zalencentrum 'Witharen'.
De kaartjes kosten € 0,25 per stuk en er kan 2x op gespeeld worden. De kinderen die zelf nog niet goed kunnen lezen, mogen natuurlijk een ouder iemand meenemen om te helpen. Neem je wel een pen mee?
 
Tevens willen we vooraf aan het bingospel bekend maken wie er een prijs gewonnen heeft met de BALLONWEDSTRIJD op Koninginnedag. Wie weet ben jij de gelukkige! We hopen dat er veel van jullie zullen komen. Tot ziens op 11 oktober a.s.!

Old timer rit door Witharen

Zaterdag 15 september werd een Old Timer rit georganiseerd. De dag is prima verlopen.I.v.m. het voorspelde slechte weer en enkele technische problemen waren er afzeggingen.

Maar ondanks dat waren er van de 100 opgave toch nog 60 wel gekomen om mee te rijden in de tocht.
's Morgens waren er nog wat buien maar 's middags bleef het droog.
Er waren een route's uitgezet door heel Witharen welke door verschillende deelnemers als schitterend werd verwoord.
Zelfs hadden we gasten uit Wormerveer die het geweldig vonden om mee te doen en het prachtig vonden!

We begonnen met koffie en een plak koek in de muziekkoepel bij school. Hier werden ook de voertuigen van elkaar bewonderd.
De pauze was bij de fam. Schuldink aan de Dwarsdijk waar ook het 'Weekend van het varken' was. 
De kinderen konden er geschminkt worden en varkentjes knuffelen. Er was een heuse varkensrace, kortom het was er gezellig.
Na een lunch en koffie ging de tocht verder door Witharen naar de firma Koonstra waar de hamburgers klaar waren om genuttigd te worden. De kinderen konden zich na een lange zit op de trekker uitleven op een springkussen.
Hier kwam zelf de zon nog een kijkje nemen.
Kortom het was een gezellige en geslaagde dag waarvoor wij veel positieve reacties hebben gehad. Bedankt hiervoor!! 
Tot de volgende keer over 2 jaar, dan organiseren we met plezier weer een Old Timer rit. Klik hier voor de foto's.

Groetjes, 
het bestuur van Oranjevereniging 

Verslag Volleybaltoernooi in Witharen.
Op zaterdag 6 juli stond ook voor ons team, Hans & de rest, weer het jaarlijks terugkerende volleybaltoernooi op het programma. Dit betekent vrijwel altijd een dag vol zon, gezelligheid en veel plezier! Aangezien we dit jaar al aan wat meer volleybaltoernooitjes hadden meegedaan, verwachtten we van tevoren mee te kunnen doen om de winst. Gelukkig kwam dit ook uit! Onze poule was een pittige waar veel goede en leuk spelende teams in zaten. Hierdoor moesten we meteen aan de bak in het brandende zonnetje, heerlijk. Nadat we de poulefase hadden overleefd en ook de kwart en halve finale partijen gewonnen te hebben, stond de finale tegen ‘Is ook zo’ op het programma. Een team wat al jaren meedoet om de winst en een goede tegenstander! Na een spannende pot viel het kwartje toch onze kant op en konden we 4 jaar na onze 1e toernooiwinst de wisseltrofee weer in ontvangst nemen. Uiteraard is dit ’s avonds gevierd op het terras!

Volgend jaar zijn we er zeker weer bij om de beker te verdedigen en hopen we op net zo’n gezellige en mooie dag. Organisatie, andere  teams en scheidsrechters, hartelijk bedankt en tot volgend jaar!

Groeten,

Team Hans & de rest
Klik
hier voor de foto's van deze dag.

Volleybaltoernooi in Witharen
De Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen organiseren
een Volleybaltoernooi op zaterdag 6 juli 2013 om 9.30 uur naast de school in Witharen. Er wordt gestreden om een wisselbokaal en ook is er een bokaal
voor de tweede en derde prijs, beschikbaar gesteld door: Binnenwerk vormgevers en keramiek "De-Engel". Klik
hier
voor de foto's van deze dag.

Zeskamp in Witharen
De Oranjevereniging Witharen houdt voor de 39e keer haar jaarlijkse Zeskamp. Dit spektakel zal plaats vinden op zaterdag 15 juni vanaf 12.00 uur naast de school in Witharen. Er zijn verschillende spelen georganiseerd met o.a. een stormbaan met zeephelling, spelen over de waterbak. Elk jaar wordt er sportief gestreden om de wisselbeker. Vorige jaar wist ‘De Leiding’ deze voor de 3e keer op rij te winnen zodat ze deze mochten houden.

’s Avonds vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in eetcafé-zalencentrum "Witharen" Hier zal de theorieronde gespeeld worden door volwassenen (vanaf 18 jaar) welke meetelt bij de puntentelling van de Zeskamp. Hierna wordt er een playbackshow gehouden voor alle leeftijdscategorieën.

Na afloop zal er een After Party zijn in het café.

Klik hier voor de film van het middagprogramma.
Klik hier voor de film van het avondprogramma.

Schooltuinproject Witharen officieel geopend
Op 29 mei 2013 is het schooltuinproject in Witharen officieel geopend.
Tussen 11.15 en 11.45 hebben wethouder Scheele en Minie de Wilde de onthulling van de projectnaam verricht op het erf van het Tolhuis.

Afgelopen jaar ontstond bij basisschool De Triangel en de eigenaar van het Tolhuis in Witharen het idee om schooltuintjes te maken. Het erf Tolhekke heeft ruimte genoeg en ligt tegenover de school. Het Tolhuis wil een maatschappelijke rol spelen in de buurtschap en de school wil haar leerlingen leren wat het is om zelf voedsel te laten groeien.

Dat sprak het Jan en Minie de Wilde fonds wel aan. Zij verleende een subsidie voor dit project, als onderdeel van herstel van het monumentale erf.

Dankzij materialen die geschonken werden door melkveebedrijf De Haarmeyer, klusbedrijf Bremmer en de fam. J. Jansen, kon de aanleg van start gaan.

 

De leerlingen van groep  6, 7 en 8 hebben half maart in winterse kou, bij bevroren grond, hun eigen tuintjes met de hand ontgonnen in de oude hof van het Tolhuis, op de plaats waar altijd de groententuin lag.

Met uiterste precisie werden in april de zaadjes en aardappeltjes ondergestopt. Dankzij het vochtige weer is alles goed terecht gekomen. Geen enkel tuintje is hetzelfde: “wat een kind niet lust, dat teelt hij niet”

 

Omdat de groenten nu boven de grond waren, leek ons de tijd rijp om het project te openen. Zodat iedere passant nu weet wat al die bordjes in de tuin betekenen.

De hele school, veel ouders en enkele genodigden hebben de opening bijgewoond. Klik hier voor de foto's.

FIETSBINGO in Witharen druk bezocht
Bijna 150 deelnemers deden mee aan Pinksterfiets Bingo van de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen.

Met een mooie route door de velden en bossen van Witharen en omgeving konden veel nummers op de bingokaart worden doorgehaald. Met een lekker kop koffie/thee of fris kon er even bijgetankt worden. Hierna de route weer vervolgen en naar "Zalencentrum Eetcafé Witharen"! In de grote zaal werd de bingokaart volgedraaid. De hoofdprijs kon de familie Hemstede mee naar huis nemen. Klik
hier voor de foto's van deze dag.

FIETSBINGO in Witharen
Na het overweldigende succes van andere jaren organiseert de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang Witharen ook dit jaar weer een Pinksterfiets Bingo op maandag 20 mei waar super prijzen mee te winnen zijn.

De tocht is ongeveer 20 km.

De fietstocht gaat door mooie plekjes in de streek.

De deelnemers kunnen zich tussen 13.00 uur en 13.30 uur laten inschrijven bij Zalencentrum Eetcafé "Witharen", Balkerweg 55 Witharen.

Iedereen doet mee op eigen risico.

KONINGINNEFEEST in Witharen
De Oranjevereniging Witharen organiseert al jaren voor de basisschooljeugd een spelletjes morgen ter ere van Koninginnedag. Dit jaar op vrijdagmorgen 26 april 2013.

Wij beginnen om 9.45 uur met een ballonwedstrijd voor de kinderen. De kinderen van de basisschool en jonger kunnen een kaartje en ballon afhalen. Net als voorgaande jaren is er een Levend Ganzebord met allerlei spelletjes en opdrachten uitgezet. Voor elk kind is er een consumptie en iets lekkers!! Na afloop van de spelletjes is er voor elk kind óók nog een verrassing. Dit alles zal plaatsvinden op het veld naast school en zal duren tot ongeveer 11.30 uur.

PLAATSELIJK BELANG WITHAREN viert bestaan 65 jaar.
Wat voorheen Buurtvereniging was heet nu Plaatselijk Belang Witharen en is al 65 jaar actief met als doel het behartigen van de belangen van buurtschap Witharen. En de leefbaarheid in stand te houden. Er is veel veranderd. Veel vergaderingen gingen over het fietspad langs de Balkerwegen woningbouw aan de Tolhuisweg. Nu over de noordelijke variant en sluiting Maatschappijwijk. En wat toen ook al veel besproken werd: “de weg”. Alleen was het toen een zandweg en nu asfalt en bermen.

Wij willen dit dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Zaterdag 13 april 2013 willen wij dit vieren met een boerenbrulfte.

Met eerst een rijtuig rit door Witharen. Nadere informatie volgt nog.

Als bestuur hopen wij samen met de inwoners van Witharen nog vele jaren nuttig werk te mogen verrichten.
Klik hier voor de foto's van deze dag.

JAARVERGADERING PLAATSELIJK BELANG
Plaatselijk Belang Witharen had dinsdag 19 maart haar jaarlijkse leden-vergadering in Zalencentrum ”de Druppel”.

Na de opening en de agenda door genomen te hebben, was het na de pauze de beurt aan wethouder Mw. I. Lagas, die uitlegde waar GOP voor staat; Gemeentelijk Omgevingsplan. Niet kijken vanuit de onmogelijkheden maar wat mogelijk is.

Tevens was dhr. Bakker aanwezig die ons vertelde over de WMO. Wat zijn de mogelijkheden voor iemand die hulp in huis nodig heeft. En welke hulpmiddelen er zijn. Omdat de WMO ook maar een beperkt budget heeft word er veel gevraagd van familie, buren, e.d.

Ook hadden wij de fractievoorzitters van de politieke partijen uitgenodigd, CDA, D66 en LPO gaven hier gehoor aan. En dat gaf ruimte voor een open discussie.

NIEUWJAARSWENS
Beste inwoners van Witharen,

Namens Plaatselijk Belang Witharen wens ik u allen een voorspoedig 2013 toe.

Binnenkort ontvangt u een nieuwsbrief over de plannen voor dit jaar.
En de groep van zes zal weer verschillende activiteiten organiseren.

Wij als Plaatselijk Belang willen proberen uw belangen weer kenbaar te maken bij verschillende organisaties: b.v. Gemeente of Provincie en andere instanties.

Het bestuur,

Gerrit Heideman, voorzitter Plaatselijk Belang Witharen.


MEPPELER MUITERS
16 november was er een optreden van de Meppeler Muiters in de zaal van de Druppel. De mannen strak in het pak hadden er zin in.

En daarbij waren er ook nog 4 accordeonisten en een drummer. Na een kop koffie zochten de 28 mannen en 2 vrouwen hun plekje op. De gasten druppelden langzaam binnen.

En het koor kon beginnen, ze zongen van alles.

Het kleine café aan de haven, zeeman liederen, we hebben een woonboot en ook de dubliners was hun niet vreemd.

Ze hadden er duidelijk veel plezier in en de gasten in de zaal deden vrolijk mee. Alleen jammer dat er zo weinig animo was voor deze avond.

Klik hier voor foto's van deze avond.

KINDERBINGO DRUK BEZOCHT!
Met een opkomst van 50 kinderen waren alle stoelen bezet in de grote zaal. Met grote aandacht werden de bingokaarten aangestreept. Heel veel kinderen konden aan het eind van deze avond met een leuke prijs naar huis gaan.

Klik hiervoor de foto's.

Gezellige KINDERBINGO
Wij, de Oranjevereniging te Witharen, willen alle kinderen t/m 12 jaar uitnodigen voor een avondje BINGO spelen. We hebben weer leuke prijsjes uitgezocht met als hoofdprijs een

STEREO-SET met CD-MP3-USB

Dus wil je kans maken om deze te winnen, kom dan op vrijdag 12 oktober 2012 om 19.00 uur naar zalencentrum ‘de Buren’.

De kaartjes kosten € 0.25 per stuk en er kan 2x op gespeeld worden.

De kinderen die zelf nog niet goed kunnen lezen, mogen natuurlijk een ouder iemand meenemen om te helpen. Neem je wel een pen mee!


Festiviteiten 65 jarig jubileum Plaatselijk Belang "Witharen" geannuleerd.
Wegens het overlijden van een zeer actief bestuurslid van de "groep van zes" heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Witharen besloten om het 65 jarig jubileumfeest op 6 oktober 2012 NIET DOOR TE LATEN GAAN. Wij hopen dat een ieder begrip heeft dat wij niet in de stemming zijn om feest te vieren.

Het bestuur.

Old Timer optocht geannuleerd
Wegens omstandigheden hebben wij, bestuur van Oranjevereniging, besloten dat we de Oldtimer rit, die gereden zou worden op zaterdag 15 september, niet door te laten gaan. We willen dit een jaar uitstellen.

We hopen dat u onze beslissing kunt respecteren.

Met vriendelijk groet,

Namens het bestuur van de Oranjevereniging Witharen,

Henny van Keulen (secr.)

Sportief Witharen - Volleybal Toernooi "Witharen"
Zaterdag 7 juli was er weer veel spektakel in Witharen. Het volleybaltoernooi georganiseerd door Plaatselijk Belang Witharen en de Oranje vereniging is weer gespeeld. Er hadden 27 teams uit Witharen en omgeving zich opgegeven. En met een stralend zonnetje werd er dan ook weer fanatiek doch sportief gespeeld.

De scheidsrechters fluiten waar nodig is. En dankzij de goede wedstrijd organisatie liep alles op rolletjes. De een na andere wedstrijd werd gespeeld. En zo werd het steeds spannender wie in de finale kwam.

Na 5 en half uur strijden was bekend wie er door ging naar de kwart finale’s. Daarna halve finale,dit waren : He Ho ,W.K.C.,Is ok zo en Alles terug. Ze speelden ook nu weer 2 keer 7 minuten per set.

En daar komen de finalisten uit. Die werd gespeeld over 2 gewonnen sets. Dit werden W.K.C. en Alles terug. De finalisten lieten zich nog even masseren en de rest zocht vast een plek rondom het veld om niets te missen. De strijd ging gelijk op dan stond W.K.C. voor dan Alles terug.

De eerste set werd gewonnen in 15-11 voor Alles terug.
De tweede set voor W.K.C. 17-11.
Dus een derde set was nodig voor wie de winnaar werd. De derde set werd gewonnen met 15-6 voor W.K.C.

Daar waren ze heel blij mee, omdat ze vorig jaar ook gewonnen hadden.

En ook wij van de organisatie kunnen terug zien op een zeer geslaagd volleybal toernooi.

De foto's van deze
dag kunt u hier bekijken.

Zeer geslaagde fietsbingo
!
Wat was het geweldig weer tweede Pinksterdag. En wat een goeie opkomst tijdens de fietsbingo. Er kon vanaf 13.00 uur tot 13.30 worden gestart bij Cafe de Buren. Elke deelnemer kocht een bingokaart voor 1 euro 50 en daar zaten 2 losse bingo kaartjes opgeplakt. Allemaal een pen van Koonstra of A vd Veen en beginnen maar. Er stonden pijlen langsde weg welke kant je op moest met daar op telkens 1 of meerdere nummers,die je dan aan moest kruisen. De route was ongeveer 20 kilometer en er deden ook veel kinderen mee die het allemaal goed vol hielden. Op ongeveer de helft van de route kreeg iedereen koffie/thee of fris. De eindbestemming was ook weer bij Cafe de Buren. Iedereen had de kaart nog niet helemaal vol en daarom werd in de grote zaal het spel afgemaakt. Iedereen wilde wel die prijzen mee naar huis nemen, een damesfiets van Veurinken eenBBQ van Ellerman Balkbrug. En nog vele andere mooie prijzen werden uitgereikt. Rond 17.00 uur was het afgelopen en konden de organisatoren, het Plaatselijk Belang, terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Geschreven door Frieda (een bingo fietser)

'Klik HIER voor foto's van de fietsbingo op Tweede Pinksterdag 2012.

De Druppel: Het Geheim van Witharen
Bij de Tolhuisweg in Witharen is een monument onthult met de naam "het Geheim van Witharen" 

Onder het kunstwerk dat zaterdag officieel wordt geplaatst en onthuld, werd
afgelopen vrijdag een tijdcapsule begraven met daarin werkstukken van leerlingen van de Witharense basisschool. Het is de bedoeling dat deze capsule over precies vijftig jaar wordt opgegraven en bekeken door de kindskinderen van de huidige leerlingen. Nadat Doutsen samen met kunstenaar Louis van Vilsteren de hermetisch afgesloten capsule in de daarvoor bestemde kuil legde, werd het gat afgedekt met een tonnen wegend betonnen blok. “Hoe ze de capsule over vijftig jaar weer boven water moeten krijgen? Waarschijnlijk net zoals nu, met een hijskraan”, zegt Van Vilsteren als de klus is geklaard. “Doutsen krijgt de sleutel en er komt een duplicaat in het schoolarchief. Ik ben dan 104 of ik ben er niet meer, dus over het hoe en wat mogen ze dan zelf beslissen.” De capsule is niet alleen gevuld met werkstukken en foto’s van de kinderen, er is ook een Stentor en een Ommer Nieuws van vorige week aan toegevoegd. De leerlingen van De Triangel vragen zich af hoe de berichten uit de tijdcapsule over vijftig jaar ontvangen zullen worden. “We moesten allemaal een werkstuk maken over water, waarin we ook tips konden geven om zuiniger met water om te gaan”, vertelt Aaron Gelderman. “Dat is wel een leuk idee, maar ik had het leuker gevonden als we iets over onszelf en over hoe het in deze tijd toegaat op school moesten opschrijven. Volgens mij is dat over vijftig jaar leuker om te lezen, dan over hoe wij nu over water denken.” Stijn Smits denkt dat ze over vijftig jaar misschien toch wel iets hebben aan de tips: “Het schone water is een keer op, dus moet je er wel zorgvuldig mee omgaan.”

(bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/september/28/geheim_van_witharen ) 

Contact